AcasăUncategorized4 tipuri de jucarii din lemn care vor fi indragite imediat de...

4 tipuri de jucarii din lemn care vor fi indragite imediat de copilasul tau!

Jucariile au un rol de-a dreptul important pentru copilasi in ceea ce priveste dezvoltarea acestora, dar si in ceea ce priveste capacitatea lor de a interactiona cu cei din jur. Din acest motiv, parintii pot lua in considerare achizitionarea unor jucarii care indeplinesc mai multe nevoi, printre care se numara si cele sociale, cognitive, motorii.

Conform specialistilor, folosirea unor jucarii din lemn este mai sigura, datorita pieselor atent confectionate. Acestea reusesc sa stimuleze in mod adecvat imaginatia celor mici, contribuind la dezvoltarea functiilor motorii. Principalele tipuri de jucarii care pot fi luate in considerare sunt mentionate in cele ce urmeaza.

Trenulet din lemn pentru stivuire

Trenuletul este una dintre jucariile preferate ale copilasilor, fiind de-a dreptul cuceriti de cele care pot fi personalizate. Motivul pentru care o astfel de jucarie se dovedeste a fi o idee buna este redat de faptul ca reuseste sa stimuleze imaginatia si creativitatea. Aceasta este realizata din piese calitative de lemn, care sunt bine finisate si care nu prezinta pericole pentru cei mici.

Cubulete de constructie

Cubuletele din lemn special concepute pentru constructie sunt de-a dreptul esentiale pentru copii, avand capacitatea de a le stimula dexteritatea, creativitatea, imaginatia, dar si vocabularul. Astfel de cubulete sunt calitative si sigure, fiind potrivite cu precadere pentru micutii care au mai mult de trei anisori. 

Ceas in stil puzzle

Ceasul in stil puzzle in care copilul trebuie sa introduca in casuta ora adecvata este o jucarie care stimuleaza atentia, concentrarea, motricitatea, memoria si dexteritatea. Astfel, cel mic invata ceasul printr-o metoda de-a dreptul distractiva, bucurandu-se de piese colorate de puzzle. 

Turnulet cu blocuri din lemn

Copiii au nevoie sa le fie stimulata puterea de a se concentra, pentru ca, atunci cand se afla la o varsta frageda, acestia nu pot fi atenti pentru mai multa vreme la un singur obiect. Din fericire, jucariile reusesc sa ii mentina atenti si puternic concentrati, motivandu-i sa gaseasca solutia. O astfel de jucarie este recunoscuta si pentru capacitatea sa de a antrena memoria, dar si de a-l ajuta pe cel mic sa descopere noi concepte de marime, dar si de recunoastere a culorilor.

Astfel, jucariile din lemn se dovedesc a fi de-a dreptul importante pentru micutii care au nevoie sa fie corect stimulati din toate punctele de vedere. Parintii care nu stiu catre care tipuri de jucarii de lemn sa isi indrepte atentia se pot inspira din variantele prezentate anterior in articol.

Articole Asemanatoare

Articole Populare