AcasăAnti Aging5 sfaturi în alegerea produselor dermato-cosmetice pentru combaterea semnelor îmbătrânirii

5 sfaturi în alegerea produselor dermato-cosmetice pentru combaterea semnelor îmbătrânirii

Știind că expunerea la razele UV poate deteriora grav pielea este important să eviți pe cât posibil să stai în soare, mai ales la ora amiezii.  În lipsa protecției potrivite împotriva razelor UV te poți confrunta cu reale probleme, cum este îmbătrânirea pielii dar și apariția cancerului de piele.

Indiferent de vârstă, protecția pielii este esențială pentru toți. Expunerea prelungită la soare poate cauza deteriorarea celulelor pielii, motiv pentru care este recomandată utilizarea unui produs pentru protecție, precum cel cu SPF La Roche Posay

Persoanele care lucrează în aer liber sunt expuse mai frecvent la probleme ale pielii, de aceea este important să acorde o atenție deosebită protecției solare și îngrijirii pielii. 

Cum afectează soarele structura pielii ?

Pielea îmbătrânește foarte repede, dacă este expusă în mod repetat razelor solare. Cele mai afectate zone de factorii nocivi sunt fața, gâtul și mâinile, de aceea  pentru a beneficia de o protecție optimă ai nevoie de un SPF 30.       

Îmbătrânirea naturală determină modificări semnificative în structura și funcțiile țesuturilor corpului. Iată principalele semne clinice ale îmbătrânirii:

  • Apariția ridurilor și modificarea expresiei feței;
  • Pierderea fermității țesuturilor;
  • Accentuarea ridurilor pe întreaga față;
  • Scăderea elasticității pielii, asociată cu pierderea de colagen și elastină din piele.

Cum poți identifica care sunt produsele dermato-cosmetice cele mai potrivite pentru tine ?

1.    Află ce tip de piele ai

Pentru a avea o rutină de îngrijire eficientă și adaptată nevoilor tenului tău, este esențial să identifici mai întâi tipul pielii tale. Primul pas constă în curățarea tenului, iar specialiștii recomandă utilizarea unui gel de curățare blând, potrivit pentru tipul tău de ten. 

2.    Fă o evaluare corectă a nivelului de hidratare și a sensibilității pielii

Când alegi produsele de îngrijire a tenului, este esențial să ții cont de tipologia pielii tale – normală, uscată, grasă sau mixtă. Fiecare tip de ten are nevoile sale specifice de hidratare, iar alegerea produselor potrivite va asigura o îngrijire eficientă și adaptată. 

3.    Folosește produse de la un brand de încredere

Asigură-te că alegi produse care au fost intens studiate și au un certificat de calitate. În acest fel, ai certitudinea că îndepărtezi posibilitatea de a suferi reacții adverse.

4.    Studiază cu atenție etichetele produselor dermatocosmetice

O analiză amănunțită te ajută să identifici care sunt produsele special create pentru tipul tău de ten. În acest fel, îți dai seama de compoziția și funcționalitatea acestora.

5.    Citește cu atenție lista de ingrediente

Poți face o evaluare corectă a listei de ingrediente doar dacă știi cum să o interpretezi. Elementele sunt enumerate în ordinea descrescătoare a concentrației lor în produs, astfel că primele ingrediente sunt cele mai concentrate.

În concluzie, este foarte important să alegi produsul potrivit pentru tine, de aceea trebuie să acorzi atenție maximă procesului de selecție.  

Articole Asemanatoare

Articole Populare