AcasăDiverseAfla care sunt cele mai populare masini si utilaje agricole pentru cultivarea...

Afla care sunt cele mai populare masini si utilaje agricole pentru cultivarea solului. Tu le folosesti?

In zilele noastre, dezvoltarea enorma a tehnologiilor agricole a oferit fermierilor multe oportunitati noi care simplifica foarte mult agricultura. Din acest motiv, in continuare este pregatita o lista de masini agricole concepute pentru cultivarea eficienta a terenului, inclusiv semanatori plante prasitoare. Verifica aceasta lista si vezi daca tu deja le detii pe toate, iar daca nu, afla cum te pot acestea ajuta in lucrarile agricole.

Grapa cu discuri

Este o masina agricola versatila, care ingrijeste solul, dar este excelenta si pentru amestecarea, zdrobirea, inmuierea, slabirea straturilor dure de pamant si nivelarea campului dupa cultivare, precum si distrugerea buruienilor. 

Grapa cu discuri cu intretinere redusa este sub forma unui instrument montat care poate fi tractat de masini agricole mai mici. Drept urmare, fermierii il folosesc din ce in ce mai mult in locul plugului traditional. 

Masina agricola pentru cultivarea solului de mica adancime dupa recoltare este realizata din elemente de lucru (discuri dintate si rola de compactare), asigurand distributia corecta a reziduurilor de cultura. Mai mult, avantajul unei grape cu discuri este ca nu se infunda in timpul deplasarii pe sol.

Cultivatoare de seminte

Aceste utilaje agricole de cultivare si semanat sunt masini unice pentru slabirea si sfaramarea solului, cu lucrare a solului inainte de insamantare si semanat sau plantat culturi. Acestea iti permit sa efectuezi sarcini destinate unui cultivator sau grapa cu discuri in timpul unei treceri de lucru, astfel agregatul iti permite sa mentii structura corecta a solului, scurteaza timpul de lucru si reduce costurile de cultivare. 

Printre alte masini agricole, unitatea de cultivare si semanat este cea care se remarca prin faptul ca are montata o semanatoare suplimentara, datorita careia semintele pot fi plasate corespunzator in sol. 

Masina universala pentru pregatirea de baza a solului este eficienta si in zdrobirea bulgarilor de pamant, indepartarea buruienilor si amestecarea ingrasamantului cu solul.  In plus, o masina de cultivat si semanat poate fi adaptata cu usurinta conditiilor din ferma, prin orice configuratie a tipului de discuri sau role.

Cultivator cu discuri

In agricultura, este foarte important sa se limiteze numarul de treceri de masini pe camp, deoarece acest lucru ajuta la reducerea compactarii solului. Din acest motiv, fermierii folosesc cultivatoare cu disc, care sunt eficiente in cultivarea solului, atat inainte, cat si dupa recoltare.

Masina agricola isi datoreaza eficienta unui rand dublu de discuri dintate rotative, care amesteca reziduurile de cultura cu solul, niveleaza, compacteaza si stimuleaza eficient cresterea si calitatea culturilor. 

Cultivatorul cu discuri iti permite sa determini adancimea la care va lucra masina, iar datorita acestui fapt se ofera un efect bun de plonjare. Trebuie remarcat faptul ca resturile maruntite sunt distribuite uniform pe camp si sunt acoperite cu stratul superior de sol, impiedicand patrunderea umiditatii din straturile sale mai adanci.

Articole Asemanatoare

Articole Populare