AcasăUncategorizedAm buzele rosii si ma ustura

Am buzele rosii si ma ustura

buzele rosii si mâncărimea

Am buzele rosii și ma ustura. Acest simptom poate fi cauzat de multe cauze, inclusiv alergii, infecții sau alte afecțiuni medicale. Dacă simptomele persistă sau se înrăutățesc, este important să îl vedeți pe medic pentru a exclude orice problemă mai gravă. În acest articol vom discuta despre cauzele și tratamentele pentru buze roșii și mâncărime.

Cauzele buzelor roșii și mâncărime

Unele dintre cauzele obișnuite ale buzelor roșii și mâncărime includ: alergii, infecții, bolile de piele, expunerea la soare, utilizarea produselor nepotrivite pentru buze, precum și anumite medicamente. Cauza exactă a simptomelor variază în funcție de motivul pentru care buzele dvs. sunt roșii și mâncărime.

Alergii

Alergiile pot provoca buze roșii și mâncărime. Alergenii pot fi produse cosmetice, produse alimentare sau produse chimice. O reacție alergică se poate manifesta în 24 de ore sau poate dura mai mult. Alergiile poate cauza inflamații, erupții cutanate sau mâncărime. Dacă suspectați că buzele dvs. sunt roșii și mâncărime din cauza unei alergii, eliminați alergenul și consultați medicul dacă simptomele nu dispar.

Infecții

Unele infecții pot provoca buze roșii și mâncărime. Infecțiile fungice comune cum ar fi herpesul sau infecția de drojdie pot provoca mâncărime și buze iritate. Herpesul provoacă, de asemenea, vezicule mici sau blistere pe buze. Aceste infecții pot fi tratate cu medicamente antifungice, cum ar fi clotrimazolul sau nistatina. De asemenea, este important să se ia măsuri preventive pentru a preveni transmiterea infecției. Acestea includ evitarea contactului direct cu persoanele care au infecții fungice și să nu se impartă produse cosmetice sau produse de îngrijire a buzelor cu alte persoane.

Boli de piele

Unele boli de piele, cum ar fi dermatita atopică sau lichen plan, pot provoca simptome precum buze roșii și mâncărime. Dermatita atopică este o afecțiune inflamatorie cronică a pielii. Lichen plan este o afecțiune inflamatorie cronică a pielii care poate provoca mâncărimi și iritații. Dacă suspectați că aveți o boală de piele, trebuie să vedeți medicul dumneavoastră pentru un diagnostic și pentru a obține tratamentul adecvat.

Expoziție solară

Expoziția prelungită la soare poate provoca buze roșii și mâncărime. Expunerea la soare poate cauza arsurile solare, uscarea și înroșirea buzelor. Pentru a preveni expunerea la soare, asigurați-vă că utilizați produse cu protecție solară și evitați expunerea prelungită la soare. Dacă buzele dvs. sunt roșii și mâncărime din cauza expunerii la soare, evitați să mai mergeți în soare, hidratați-vă buzele și folosiți o cremă hidratantă pentru a calma mâncărimea.

Produse cosmetice nepotrivite

Utilizarea produselor nepotrivite pentru buze, cum ar fi balsamurile sau rujurile, poate cauza buze roșii și mâncărime. Aceste produse pot contine ingrediente care irita buzele. Dacă suspectați că produsele cosmetice sunt cauza simptomelor dvs., încercați să cumpărați produse mai hidratante și mai puțin iritante. Dacă simptomele persistă, încercați să evitați utilizarea produselor cosmetice și consultați medicul dacă simptomele nu dispar.

Medicamente

Unele medicamente pot provoca buze roșii și mâncărime. Aceasta se numește o reacție cutanată medicamentoasă. Medicamentele care pot cauza reacții cutanate medicamentoase includ medicamente pentru artrită, medicamente antidepresive, medicamente anticonvulsivante și medicamente pentru tratamentul cancerului. Dacă suspectați că medicamentul este cauza simptomelor dvs., încercați să reduceți doza sau să încercați un medicament diferit. În orice caz, contactați medicul dumneavoastră pentru a obține tratamentul potrivit.

Tratamentul pentru buze roșii și mâncărime

Tratamentul pentru buze roșii și mâncărime depinde de cauza simptomelor. Alergiile pot fi tratate prin evitarea alergenilor și utilizarea medicamentelor antihistaminice. Infecțiile fungice pot fi tratate cu medicamente antifungice. Bolile de piele pot fi tratate cu medicamente antiinflamatorii și medicamente topice. Dacă simptomele sunt cauzate de medicamente, medicul poate schimba medicamentul sau poate prescrie medicamente pentru controlul simptomelor.

Articole Asemanatoare

Articole Populare