More
  AcasăCasa & GradinaAvantajele fatadelor ventilate

  Avantajele fatadelor ventilate

  Fațada ventilată este cel mai eficient sistem de placare pentru anvelopa clădirii în prezent. Această soluție se adaptează foarte bine la tendințele arhitecturii sustenabile și instalarea ei este foarte simplă. Vrei să știi totul despre funcționarea și avantajele sistemului de fațade ventilate? Iti explicăm aici!

  Fațadele care nu sunt izolate corespunzător cauzează pierderi considerabile de energie în case individuale și alte tipuri de clădiri. Dimpotrivă, fațada ventilată se caracterizează prin crearea unui spațiu de aer în fațada exterioară a clădirii care imbunatateste economiile de energie.

  7 avantaje ale sistemului de fațadă ventilată

  • Previne condensul si umiditatea

  Acest sistem de fațadă reduce condensul și umiditatea din interiorul și exteriorul clădirii. Circulația continuă a aerului în interiorul golului de aer determină un strat suplimentar de protecție și elimină eventualele filtrări de apă între îmbinările materialului de acoperire.

  • Prelungește durata de viață utilă a plăcii frontale

  Ventilația constantă din interiorul golului de aer îmbunătățește durabilitatea materialului de acoperire exterioară, deoarece îl menține uscat. 

  • Reduce mișcările structurale

  După cum am menționat la început, spațiul de aer ajută la menținerea unei temperaturi mai stabile în carcasa exterioară. Deoarece structura nu suferă variații bruște de temperatură, este mai puțin probabil să sufere de mișcări de dilatare sau de contracție, ceea ce previne apariția fisurilor și a despicăturilor.

  • Îmbunătățește izolația termică și fonică

  Stratul izolator este optional, dar combinarea lui cu fatada ventilata imbunatateste considerabil izolarea termica si fonica a cladirii. Acest lucru duce la diverse beneficii pentru sănătate, deoarece reduce poluarea mediului și, prin urmare, problemele de sănătate derivate din excesul de zgomot, cum ar fi stresul sau oboseala. 

  • Crește eficiența energetică

  Fațada ventilată facilitează răcirea clădirii vara și previne pierderile de căldură iarna, ceea ce duce la economie de energie și confortul. 

  • Este foarte usor de intretinut

  Întreținerea fațadei ventilate este aproape inexistentă, mai ales dacă alegi un material de calitate, precum ardezia naturală, care este rezistent la condiții climatice extreme.

  • Adaugă valoare clădirii

  Investiția inițială se amortizează datorită durabilității fațadei, eficienței energetice și costurilor reduse de întreținere. Prin urmare, este o soluție excelentă pentru proiecte de construcții noi, cât și pentru proiecte de renovare.

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare