More
  AcasăSanatateCare sunt motivele pentru care ar trebui sa incepi sa consumi aronia? 

  Care sunt motivele pentru care ar trebui sa incepi sa consumi aronia? 

  Exista numeroase fructe care sunt cunoscute pentru continutul ridicat de vitamine si minerale pe care le contin si care le fac sa fie benefice pentru sanatate. Un astfel de exemplu este catina, cunoscuta si sub denumirea de „ginsengul romanesc”, dar un fruct care este de origine din America de Nord si care este tot mai popular si pe meleagurile romanesti este aronia. 

  Aronia este un arbust deloc pretentios, motiv pentru care a fost aclimatizat si in Europa, inclusiv in Romania, ale carui fructe pot fi rosii, negre sau albastre. Dintre acestea, cele mai bogate in nutrienti si antioxidanti sunt fructele negre, care sunt si recomandate pentru prevenirea sau tratarea unor afectiuni medicale.

  Fructele de aronia au un continut foarte mare de nutrienti 

  Fructele de aronia au un continut foarte mare de vitamine si minerale, fiind totodata unele dintre fructele cu cea mai ridicata concentratie de antioxidanti de pe Pamant, acesta fiind deci unul dintre principalele motive pentru care oamenii ar trebui sa consume aceste fructe. 

  In plus, pot fi consumate ca atare sau, pentru cei care nu accepta gustul acrisor, specific aronia, pot alege sa il consume sub forma de gem sau suc, fie simplu, indulcit sau diluat, ori chiar alaturi de un alt superfruct, cum este catina. Un suc natural si ecologic 100% din aronia si catina poate fi gasit online, accesand https://aronia-charlottenburg.ro/produs/suc-aronia-si-catina-3l-eco/

  Aronia este un fruct benefic in peste 100 de afectiuni 

  Un alt motiv pentru care fructele de aronia ar trebui sa faca parte din meniul zilnic al oamenilor este reprezentat de numeroasele beneficii pe care le are in ceea ce priveste sanatatea, acestea contribuind la prevenirea si tratarea a peste 100 de afectiuni medicale. 

  Datorita continutului de antioxidanti, aronia este de ajutor in curele de detoxifiere, contribuind la eliminarea radicalilor liberi din organism. Totodata, este eficient chiar si in ceea ce priveste slabirea si regularizarea greutatii, motiv pentru care ar trebui consumate in curele de slabire. 

  De asemenea, consumul de aronia poate sustine si intari sistemul imunitar, ceea ce va face organismul mai puternic in fata gripelor si racelilor, dar si a altor boli, ajutand chiar la prevenirea diferitelor tipuri de cancer. Aronia ajuta si la reglarea tensiunii, imbunatatind starea inimii, la protejarea vederii si la sustinerea functiei cognitive, astfel ca riscurile de a dezvolta afectiuni precum dementa sau Alzheimer sunt reduse. 

  Acestea sunt insa numai unele dintre cele mai importante probleme de sanatate pe care fructele de aronia le poate rezolva sau ameliora. 

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare