AcasăBeautyCum să adaugi verdeață și plante în designul interior

Cum să adaugi verdeață și plante în designul interior

Plantele sunt extrem de importante pentru designul interior din mai multe motive. Ele aduc textură, culoare și dau o notă de prospețime oricărui spațiu, fie că sunt plante mari, precum palmierul Kentia, care devin puncte focale în orice încăpere, sau plante mici și suculente, ideale pentru decorarea rafturilor. De asemenea, plantele purifică aerul, iar prezența lor reduce stresul și anxietatea, contribuind la o stare generală de bine.

Prin urmare, integrarea verdeții și a plantelor în designul interior nu este altceva decât o cale sigură de a obține un mediu sănătos și plăcut. Iată câteva recomandări despre cum să adaugi plantele în designul interior:

Alege plantele potrivite pentru fiecare spațiu

La amenajarea unei locuințe, trebuie să ții cont că fiecare cameră din casă are condiții diferite de lumină și umiditate. Pentru living poți alege plante care iubesc lumina, precum ficusul sau aloe vera. La baie, unde umiditatea este mai mare, ferigile sau plantele de bambus sunt opțiuni excelente.

Pentru încăperile mici, cum ar fi un birou sau un balcon îngust, poți folosi ghivece suspendate pentru a economisi spațiu și pentru a adăuga un element decorativ interesant. Plantele Golden pothos sunt ideale pentru acest scop.

În cazul unor proiecte mai ample, cum ar fi amenajari restaurante, plantele de interior pot deveni punctul central al restaurantului. Un perete acoperit în întregime cu verdeață nu doar că va arăta spectaculos, dar va îmbunătăți considerabil experiența clienților, creând un mediu relaxant și plăcut.

Integrează plantele în decorul existent

Plantele pot îmbogăți un spațiu, atunci când sunt în armonie cu stilul și paleta de culori a camerei. De exemplu, într-un mediu medical, plantele potrivite pentru o amenajare cabinet stomatologic, vor contribui la reducerea stresului pacienților și la crearea unei atmosfere mai prietenoase.

De exemplu, pentru zona de așteptare, alege plante mari și rezistente, care au capacitatea de a absorbi substanțele toxice, cum ar fi Palmierul Areca (Chrysalidocarpus lutescens) și Ficusul benghalensis.

Creează-ți propria grădină de ierburi aromatice

Chiar dacă stai la bloc și nu ai spațiu pentru o grădină de verdețuri, îți poți crea o mini grădină de ierburi aromatice la tine în bucătărie, pe pervaz sau pe un raft dedicat. Nu trebuie să-ți lipsească pătrunjelul, busuiocul, cimbrul, rozmarinul și menta nu doar pentru că îți folosesc la gătit, dar și pentru că au un miros plăcut.

Plantele aduc prospețime, îmbunătățesc calitatea aerului și adaugă o notă naturală care poate transforma orice spațiu într-un loc plăcut și confortabil. Indiferent de stilul decorativ pe care îl preferi, există plante potrivite pentru orice spațiu și gust.

Articole Asemanatoare

Articole Populare