More
  AcasăTravelCum te poti bucura de o calatorie sigura si relaxanta in Dubai?

  Cum te poti bucura de o calatorie sigura si relaxanta in Dubai?

  Dubai este un oras cu o cultura diferita, pentru care este necesara o documentare anterioara, astfel incat sa nu existe situatii incomode sau neplacute. Cu toate ca Emiratele Arabe nu sunt chiar o optiune accesibila din punct de vedere financiar, tind sa fie vizitate de un numar generos de turisti: mai ales cupluri sau familii cu copii. 

  Prin intermediul optiunilor charter Dubai, calatoriile in Emiratele Arabe pot deveni de-a dreptul lipsite de griji, datorita pachetelor de facilitati care usureaza semnificativ grija cazarii sau a transportului pana la cazare. De asemenea, se dovedesc a fi si mult mai avantajoase din punct de vedere financiar, existand periodic diverse promotii.

  4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Dubai

  Alcoolul

  Pentru ca Dubaiul face parte dintr-un stat musulman, exista anumite reticente cu privire la consumul de alcool. Din fericire, din anul 2019, legile care fac referire la alcool au devenit mai permisive in ceea ce ii priveste pe vizitatori, din dorinta extinderii laturii turistice. Astfel, in prezent, persoanele care au peste 21 de ani pot cumpara alcool. Cu toate acestea, este important sa se ceara sfatul si unor persoane care cunosc zona mai bine.

  Cea mai mare cladire din lume se afla in Dubai

  Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, se afla la Dubai si se numara printre cele mai ravnite atractii turistice pe care vizitatorii abia asteapta sa le fotografieze. Pe langa aceasta, exista o multe de centre comerciale in cadrul carora se afla acvarii uriase, dar si partii de schi.

  Istoria Dubaiului

  Situat pe coasta Golfului Persic, Dubaiul se invecineaza cu Abu Dhabi, fiind perceput initial, in secolul al XVIII-lea ca un sat mic de pescari. Desi la inceput era modest, in 1966 totul avea sa se schimbe, datorita faptului ca au fost gasite zacaminte de petrol. Acesta a contribuit semnificativ la imbogatirea tarii, infrastructura devenind ireprosabila. 

  Nivelul de siguranta

  Contrar asteptarilor, Dubaiul este unul dintre cele mai sigure orase din lume, datorita faptului ca fortele de politie raspund prompt si cu seriozitate tuturor solicitarilor. Exista o multime de sedii,  aproximativ in fiecare cartier, iar patrulele de politie sunt doar la cateva minute distanta de orice punct important din oras. 

  Astfel, cei care isi doresc sa isi petreaca vacanta in Dubai, trebuie sa tina cont de cateva reguli de bun simt si sa evite pe cat posibil conflictele. Datorita fortelor de politie care se afla la tot pasul, riscul ca cineva sa fie in pericol este diminuat semnificativ. 

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare