More
  AcasăSanatateDe ce ar trebui să folosești zilnic cremă cu SPF

  De ce ar trebui să folosești zilnic cremă cu SPF

  SPF-ul ar trebui să facă parte din rutina ta de ingrjire a tenului zi de zi, indiferent că este vară sau iarnă. Este foarte important să îți protejezi pielea de razele soarelui nu doar vara, ci și atunci când afară este rece. Pielea are nevoie de protecție solară indiferent că afară plouă, e soare sau bate vântul.  

  De ce este crema cu SPF atât de importantă? Aflăm în cele ce urmează ce beneficii are și de ce ar trebui să o incluzi și tu în rutina ta zilnică dacă nu ai făcut-o deja.  

  De ce să folosești zilnic SPF 

  Previne arsurile solare 

  Arsurile solare au efecte devastatoare asupra pielii, iar dermatologii ne atenționează din ce în ce mai des cât de importantă este folosirea protecției solare indiferent de anotimp. Razele UVB, cu precădere în timpul verii, sunt din ce în ce mai nocive, așadar, ar fi bine să nu ignori recomandările dermatologilor și să aplici SPF ori de câte ori te expui la soare pe o perioadă mai îndelungată.  

  Previne apariția petelor pigmentare 

  Pistruii, melasma sau hiperpigmentarea pielii sunt probleme din ce în ce mai frecvente. Sunt extrem de inestetice și cea mai bună soluție pentru a preveni apariția acestora este să folosești zilnic o cremă cu SPF. Sigur că dacă te confrunți deja cu aceste afecțiuni ale tenului acestea nu vor dispărea peste noapte pentru că de foarte multe ori necesită tratament specializat, recomandat de dermatolog.  

  Previne aparita cancerului de piele 

  Dacă te expui la soare pe o perioada îndelungată fără factor de protecție solară, află că te expui riscului de a dezvolta cancer de piele. Așadar, pentru a reduce acest risc, este indicat să foloseșți cremă cu factor de protecție solară, să porți îmbrăcăminte de protecție și să eviți soarele de după amiază. 

  Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar fi bine să folosești SPF zi de zi, indiferent de tipul tău de ten. Există foarte multe produse pe piață care se potrivesc nevoilor fiecărui ten. Dacă ai ten gras poți folosi loțiuni cu textură lichidă cu factor de protecție sau creme cu textură de gel, dacă ai tenul sensibil poți folosi creme cu factor de protecție mineral, iar dacă ai ten uscat poți folosi un SPF care are în formula sa și produse cu efect hidratant. Atenție! Dacă ai ten gras și folosești cosmetice Haruen pentru a îndepărta sebumul acumulat la nivelul tenului pe parcursul zilei este important să reaplici SPF-ul pentru a te asigura că beneficiezi de protecție pe tot parcursul zilei.   

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare