AcasăUncategorizedIesi in evidenta prin montarea pergolelor retractabile in locuinta ta

Iesi in evidenta prin montarea pergolelor retractabile in locuinta ta

Domeniul arhitectural este intr-o continua dezvoltare, oferind o multime de variante simplificate, utile si practice care sa fie integrate in constructiile din prezent si care sa le dea un plus de valoare. De exemplu, a inceput sa fie din ce in ce mai populara folosirea de pergole retractabile atat in randul caselor, cat si in randul apartamentelor. 

Este adevarat ca sunt utilizate mai mult in cazul caselor, dar evolutia arhitecturala din ultima vreme este dovada vie a faptului ca majoritatea locuintelor, indiferent de structura sau dimensiune, pot fi renovate cu sisteme automate de copertine.

Ce trebuie sa se cunoasca in legatura cu pergolele retractabile?

Nivel inalt de durabilitate

Multumita materialelor componente, pergolele retractabile beneficiaza de un nivel inalt de durabilitate, avand o capacitate de rezistenta iesita din comun. Sunt realizate dintr-o structura de aluminiu care vine in completarea membranei formate din trei straturi. Combinatia dintre cele doua componente este cea care ii ofera pergolei caracterul durativ.

Capacitate de rezistenta in timp

Odata ce este achizitionat sistemul automat de copertine, persoana care l-a cumparat poate sa se astepte la o capacitate de rezistenta de aproximativ 30 de ani. 

Motorizare electrica

Principiul de functionare a pergolelor retractabile este unul simplist. Oricine va avea posibilitatea sa le utilizeze fara sa fie necesare cunostinte specializate in domeniul arhitectural, insa va fi nevoie, in mod evident, de un specialist care sa se ocupe de procesul lor de montare. Motorizarea este de tip electric si exista posibilitatea de controlare a pergolelor printr-o aplicatie mobila.

Actionare cu telecomanda

Persoanele, care isi achizitioneaza un sistem automat de copertine, trebuie sa stie ca au si posibilitatea de a controla pergola doar prin simpla utilizare a telecomenzii, prin care se poate activa modul dorit: activarea sistemului de umbrire, activarea sticlei panoramice etc.

Sunt impermeabile

Impermeabilitatea este o trasatura importanta in prezent, pentru ca sunt multe obiecte care pot avea de suferit din cauza umiditatii. De exemplu, mobila amplasata pe terasa casei poate avea de suferit in momentul in care vremea nu este favorabila si sunt precipitatii sau chiar ploi abundente. Prin urmare, folosirea pergolelor retractabile ajuta la acoperirea intregului spatiu deschis pe care il are terasa, protejand astfel toata mobila din exterior. 

In completarea pergolelor retractabile, se poate lua in considerare si folosirea de pereti cortina, care consta intr-o suprafata realizata aproximativ integral din sticla, amplasata pe exteriorul cladirilor. Acestia ofera un aspect placut din punct de vedere estetic, elegant si sunt ideali pentru persoanele care iubesc lumina naturala. 

Combinatia dintre cele doua elemente arhitecturale poate sa fie benefica in conditiile in care proprietarul locuintei isi doreste sa o vanda, pentru ca ofera un potential urias de crestere a pretului pe piata imobiliara. 

In concluzie, pergolele retractabile si peretii cortina aduc un plus de valoare oricarei locuinte, indiferent de dimensiunile sau de structura pe care o are. In plus, aceste elemente arhitecturale sunt considerate a fi investitii datorita beneficiilor pe termen lung pe care le ofera.

Articole Asemanatoare

Articole Populare