More
  AcasăUncategorizedMa ustura buzele si sunt uscate

  Ma ustura buzele si sunt uscate

  Simptome

  Usturimea si uscarea buzelor sunt simptome frecvent intalnite. Usturimea poate fi usoara sau severa si poate fi insotita de alte simptome, cum ar fi mancarimea si intepaturile, senzatia de arsura, iritatia si subtierea pielii buzelor. Uscarea buzelor poate fi si mai problematica si poate conduce la crapaturi, fisuri si chiar sangerari ale buzelor. Aceste simptome pot fi deranjante si dureroase si pot inrautati perceptia estetica.

  Cauze

  Usturimea si uscarea buzelor pot avea multe cauze, de la produsele cosmetice pana la afectiuni medicale grave. Expunerea la vreme deosebit de rece sau la vantul puternic poate usca buzele, precum si folosirea produselor cosmetice care contin substante chimice sau alcool. Usturimea si uscarea buzelor pot fi, de asemenea, simptome ale anumitor infectii sau afectiuni, cum ar fi alergiile, reactiile medicamentoase, anumite iritatii ale pielii, psoriazisul, sindromul Sjögren si diabetul.

  Tratamente

  In general, usturimea si uscarea buzelor se trateaza cu produse de ingrijire si medicamente, cum ar fi cremele hidratante, unguentele vaselor si produsele cu antioxidanti. Tratamentul simptomatic, cum ar fi aplicarea unor creme pentru a reduce senzatia de arsura si mancarime, poate fi eficient pentru ameliorarea simptomelor. De asemenea, sunt disponibile tratamente mai specifice, cum ar fi medicamentele antialergice sau medicamentele care blocheaza hormonii, in cazul afectiunilor medicale.

  Moduri de prevenire

  Usturimea si uscarea buzelor pot fi prevenite prin limitarea expunerii la factorii care le pot cauza. Acest lucru include evitarea produselor cosmetice care contin produse chimice sau alcool, evitarea vremii reci si vantului puternic, purtarea unui sapca sau a unei esarfe si folosirea produselor de ingrijire hidratante. Folosirea produselor pe baza de petrol sau vaselina poate contribui, de asemenea, la prevenirea uscarii buzelor.

  Alte sfaturi

  Exista si alte sfaturi care pot ajuta la prevenirea si tratarea simptomelor usturimii si uscarii buzelor. Acestea includ evitarea fumatului, consumul de alimente bogate in vitamine si acizi grasi esentiali, consumul de multa apa si limitarea consumului de alcool. De asemenea, se recomanda evitarea produselor de ingrijire agresive si folosirea de produse de ingrijire adecvate, care pot contribui la hidratarea si regenerarea pielii buzelor.

  Concluzie

  Usturimea si uscarea buzelor sunt simptome frecvent intalnite, care pot fi cauzate de o varietate de factori, de la vremea rece si vantul puternic pana la anumite afectiuni medicale. Exista tratamente si produse de ingrijire pentru ameliorarea simptomelor si pentru prevenirea aparitiei lor, cum ar fi utilizarea produselor hidratante, evitarea vremii reci si vantului puternic, consumul de alimente bogate in vitamine si evitarea iritantilor sau a produselor cosmetice agresive.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Articole Asemanatoare

  Articole Populare