More
  AcasăDiverseTot ce trebuie sa stii despre laptele praf

  Tot ce trebuie sa stii despre laptele praf

  Formulele de lapte sau laptele praf este considerat a fi cel mai bun inlocuitor al laptelui matern pentru un bebelus, datorita faptului ca este bogat in vitamine si minerale. In primele luni de viata, bebelusii sunt hraniti doar cu lapte, fiind singurul aliment de care au nevoie pentru a se dezvolta in parametri optimi. 

  Hrana bebelusului pe baza de lapte praf trebuie sa fie indicata exclusiv de medicul specialist, pentru ca doar acesta poate sa decida cand si daca este necesara o astfel de schimbare. In mod normal, laptele matern nu ofera un nivel de satietate foarte ridicat in comparatie cu laptele praf, motiv pentru care este in regula ca mamicile sa isi hraneasca micutii de mai multe ori pe zi. In cazul in care laptele matern a fost inlocuit cu cel praf, este recomandat ca micutul sa fie hranit de mai putine ori pe zi.

  3 sfaturi pentru pregatirea laptelui praf

  Calitatea apei este esentiala

  Apa este unul dintre cele mai important elemente care face parte din ritualul de pregatire a laptelui praf. Astfel, este necesar sa fie sterilizata prin intermediul procedurii de fierbere pentru o perioada de aproximativ cinci minute. 

  Multe mamici apeleaza la varianta apei imbuteliate, fiind convinse ca este potrivita pentru prepararea laptelui praf, insa, din pacate, si aceasta poate pune probleme, din cauza faptului ca nu este mereu sterila. Astfel, poate sa contina o cantitate mult prea mare de sodiu, care il poate afecta pe cel mic. 

  Folosirea laptelui praf

  Inainte de adaugarea laptelui praf in biberon, este important sa se consulte ambalajul produsului, pentru a se verifica daca exista instructiuni speciale. Cel mai mult conteaza ca nivelul de apa adaugat sa fie suficient, astfel incat cel mic sa nu se hiperhidrateze. De asemenea, in cazul in care este adaugata o cantitate mult prea mare de pudra, exista riscul ca cel mic sa se confrunte cu constipatia.

  Varsta micutului

  Hranirea bebelusului cu lapte praf trebuie sa fie conform categoriei de varsta din care face parte, pentru a se bucura de o cantitate optima de vitamine si minerale. Aflandu-se la o varsta fragila, este important ca atentia mamei sa fie orientata catre fiecare detaliu care il poate afecta pe cel mic.

  In concluzie, laptele praf este un element care nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma din alimentatia bebelusului, fiind cel care il ajuta sa se dezvolte armonios si sanatos.

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare