More
  AcasăSanatate4 efecte benefice pe care le obtii prin intermediul psihoterapiei in mediul...

  4 efecte benefice pe care le obtii prin intermediul psihoterapiei in mediul online

  Pana in situatia din prezent, psihoterapia practicata in mediul online nu era o varianta catre care pacientii sa isi indrepte atentia atat de mult, majoritatea preferand sa discute fata in fata cu medicul. Lucrurile s-au schimbat, insa, in perioada pandemica, in care totul s-a digitalizat. Astfel, in contextul actual, numarul pacientilor care prefera sa participe la sedinte online de consiliere psihologica a crescut semnificativ.

  Fiind o metoda comoda, prin care pacientul economiseste atat timp, cat si bani de transport, multe persoane au inceput sa ia in considerare sedintele sustinute de un psiholog online, in care sa vorbeasca liber, deschis, din confortul propriei canapele.

  Stabilirea unei conexiuni mai profunde cu terapeutul

  Conform studiilor, pacientii reusesc sa aiba o deschidere mai mare catre conversatiile profunde in timp ce se afla in confortul propriei case. Astfel, psihoterapeutul are acces mult mai bine la latura intima a pacientului sau, fiindu-i mai usor sa identifice sursa problemei, dar si sa o trateze. Este normal ca pacientii sa aiba o anumita retinere atunci cand se afla in cabinet, intr-un mediu strain lor, in care nu se pot desfasura asa cum si-ar dori.

  Economisirea timpului si a banilor

  Sedintele terapeutice in cabinetul medicului psiholog necesita, de multe ori, timp consumat inutil in trafic si bani pierduti pe benzina sau pe abonament de transport. Astfel, printr-o sedinta online, pacientul trebuie doar sa se asigure ca are o conexiune buna la internet si se afla intr-un loc linistit pentru a putea vorbi fara distrageri.

  Confidentialitate

  Bineinteles, medicii psihologi asigura respectarea confidentialitatii si in cadrul sedintelor la cabinet, insa este si mai important sa o pastreze si in mediul online. Din fericire, medicul psiholog are indatorirea de a respecta regulile prevazute in Colegiul Psihologilor din Romania, una dintre acestea facand referire la confidentialitatea datelor si informatiilor furnizate de pacient.

  Performante inalte

  Sedintele de consiliere psihologica au toate sansele sa obtina performantele dorite, datorita faptului ca pacientii reusesc sa participe cu regularitate. Sedintele fata in fata pot fi amanate din diverse motive, insa cele online pot fi programate intr-o masura in care toata lumea sa poata fi prezenta si pregatita de sesiune.

  Persoanele care isi doresc sa participe la sedinte online de consiliere terapeutica vor avea sansa de a se bucura de beneficiile mentionate anterior, intr-o maniera mult mai confortabila si la indemana sa. 

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare