More
  AcasăSanatateImpactul pozitiv al boabelor de cafea pentru sanatate. Iata ce efect miraculos...

  Impactul pozitiv al boabelor de cafea pentru sanatate. Iata ce efect miraculos are cafeaua asupra ta!

  Cafeaua este una dintre bauturile cu care aproape toti oamenii din intreaga lume isi incep diminetile, pentru un plus de energie. Datorita aromei sale inconfundabile si energizante, cafeaua a devenit de-a dreptul necesara in fiecare dimineata, fiind cunoscuta pentru capacitatea sa de a alunga somnul in doar cateva minute. 

  Pe langa faptul ca poate sa combata somnul in mod natural, aceasta reuseste sa indeplineasca si alte proprietati curative. Principalele efecte benefice ale cafelei sunt prezentate in randurile de mai jos. 

  Efect antioxidant

  Cafeaua are un continut ridicat de antioxidanti in componenta sa, care contribuie semnificativ la eliminarea radicalilor liberi. Printre acestia se numara si magneziul alaturi de chinina, care au capacitatea de a proteja organismul. Astfel, aceasta bautura miraculoasa reuseste sa previna aparitia stresului oxidativ sau chiar a cancerului. Tot ce conteaza este sa se consume in cantitati adecvate, recomandate de medicul nutritionist.

  Continut ridicat de fibre 

  O singura cana de cafea boabe are in componenta sa relativ 2 g de fibre, iar necesarul care ar trebui sa fie consumat in fiecare zi este de 20 g. Astfel, cei care isi incep dimineata cu o cana de cafea, au sansa de a se bucura de un sistem digestiv puternic si de un metabolism sanatos.

  Risc scazut de diabet

  Conform cercetatorilor, persoanele care consuma cafea in mod constant reusesc sa previna aparitia diabetului cu 9% in fiecare zi, datorita efectului reglator al nivelului de zahar din corp. 

  Ficat sanatos

  Pe langa faptul ca aceasta bautura contribuie semnificativ la scaderea riscului de manifestare a bolilor hepatice, cafeaua mai are si rolul de a reduce din enzimele aflate la nivelul ficatului. Astfel, riscul experimentarii cirozei hepatice scade cu aproximativ 66%. Secretul este sa nu se depaseasca doua cani de cafea pe zi.

  Risc scazut de manifestare a depresiei

  Pe langa faptul ca se dovedeste a fi de un real ajutor pentru o sanatate de fier, cafeaua reuseste sa previna aparitia depresiei, avand capacitatea de a stimula sistemul nervos central și de a mari activitatea neurotransmitatorilor, cum ar fi serotonina sau dopamina.

  Astfel, consumatorii de cafea sunt incurajati sa se bucure de aroma bauturii preferate in fiecare dimineata, datorita impactului sau pozitiv asupra sanatatii generale corporale. Singurul sfat de care trebuie sa se tina cont consta in respectarea cantitatii zilnice recomandate de cafea.

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare