AcasăUncategorizedAdauga un plus de eleganta tinutei tale cu ajutorul inelelor cu diamant

Adauga un plus de eleganta tinutei tale cu ajutorul inelelor cu diamant

Alegerea inelului cu diamant este o sarcina dificila pentru multe femei, din cauza faptului ca exista atat de multe variante si modele de-a dreptul atractive disponibile pe piata. Bineinteles, cea mai buna alegere o reprezinta cea cu un raport calitate-pret excelent, dar care sa indeplineasca si toate criteriile estetice, astfel incat inelul cu diamante sa poata fi purtat cu incredere in fiecare zi. 

Diamantul este una dintre cele mai pretioase pietre care inspira rafinament si eleganta, ceea ce inseamna ca reuseste sa ii ofere un aspect luxos oricarei bijuterii de care este atasat. Cei care sunt in cautarea unor inele cu diamante, trebuie sa tina cont de cateva criterii esentiale, ca cele mentionate ulterior.

3 aspecte de care sa se tina cont atunci cand se alege un inel cu diamante

Culoarea

In ceea ce priveste culoarea diamantelor, aceasta este gradata, de regula, de la D (cele considerate a fi incolore) pana la Z (cele de un galben puternic). Conform specialistilor, diamantele care sunt cat mai apropiate de standardul D sunt cele pure, adevarate. Bineinteles, depinde foarte mult si de gusturile fiecarei persoane. Unii pot prefera diamantele incolore, in timp ce altii considera ca le-ar completa armonios colectia de bijuterii un inel cu diamante albastre.

Taietura

Contrar asteptarilor, taietura nu este cea care vizeaza forma pietrei pretioase, ci este cea care defineste proportiile si unghiurile acesteia. Astfel, cei care sunt in cautarea unui inel de logodna cu diamante cat mai pure, trebuie sa isi indrepte atentia catre piatra pretioasa care reuseste sa reflecte cel mai bine lumina, proiectand-o chiar in varf. 

Multe persoane se intreaba pe ce mana se poarta inelul de logodna pentru a primi cat mai multa atentie. Din fericire, nu exista un raspuns universal valabil, poate sa fie purtat atat pe mana stanga, cat si pe mana dreapta fara sa incalce vreo regula de etica a bijuteriilor.

Nivelul de claritate

Claritatea este un alt aspect care trebuie sa fie luat in considerare pentru alegerea inelului cu diamant. La fel ca in cazul culorii, claritatea este gradata in functie de anumite standarde, ca cele prezentate mai jos:

  • FL, IF – fara imperfectiuni, acestea fiind diamantele cele mai scumpe si rare;
  • VVS1, VVS2 – imperfectiunile sunt greu de observat;
  • VS1, VS2 – imperfectiunile nu pot fi remarcate cu ochiul liber;
  • SI1, SI2 – imperfectiunile sunt vizibile doar cu lupa;
  • I1, I2 si I3 – imperfectiunile pot fi observate cu usurinta.

In concluzie, alegerea unui inel cu diamant pentru logodna este una dintre cele mai importante decizii pe care o persoana trebuie sa o faca in viata sa, astfel ca trebuie sa fie realizata pe baza unei documentari corect realizate in prealabil.

Articole Asemanatoare

Articole Populare