AcasăUncategorizedVrei sa iti cumperi un telefon reconditionat? Iata care sunt criteriile de...

Vrei sa iti cumperi un telefon reconditionat? Iata care sunt criteriile de care sa tii cont!

De cele mai multe ori, bugetul nu este chiar permisiv cand vine vorba de cumpararea unui smartphone, care sa aiba si specificatii bune si care sa indeplineasca si criteriul calitatii. Achizitionarea unui telefon inteligent la mana a doua este o idee care surade multor persoane. Astfel, oricine are posibilitatea de a se bucura de un telefon calitativ, cu dotari de invidiat, la un pret scazut in comparatie cu valoarea unui telefon nou. 

Pentru ca procedura de cumparare sa decurga in parametri optimi, exista cateva criterii de care achizitorii trebuie sa tina cont. Principalele aspecte importante ale unei astfel de achizitii sunt prezentate in cele ce urmeaza.

Costurile telefonului mobil

La fel ca in cazul achizitionarii unui dispozitiv nou din magazin, si preturile telefoanelor second hand variaza in functie de dotari, specificatii, caracteristici, brand. De exemplu, cei care vor sa cumpere telefoane iPhone second hand se vor confrunta cu preturi mai mari decat cei care vor sa cumpere de la Huawei. Cu toate acestea, chiar si in astfel de conditii, costurile nu sunt la fel de mari ca cele intalnite la dispozitivele noi.

Conditia telefonului inteligent

Un alt aspect de care cumparatorul trebuie sa tina cont este redat chiar de conditia telefonului pe care urmeaza sa il cumpere. Cu cat dispozitivul se afla intr-o stare mai buna, cu atat si pretul se va mari. Indiferent de situatie, vestea buna este ca fiecare produs este atent verificat de catre specialistii din cadrul magazinului second hand inainte de a fi puse la vanzare, fiind mentionate si defectele sau problemele tehnice pe care utilizatorul le va experimenta.

Citeste si: De ce se blocheaza telefonul? Posibile cauze

Codul IMEI

Inainte de cumparare, este important ca achizitorul sa verifice daca telefonul are un cod IMEI, care functioneaza la fel ca CNP-ul. Cu ajutorul acestuia, dispozitivul poate sa fie identificat in retea. In cazul in care dispozitivul are Dual SIM, adica poate functiona cu doua cartele SIM, sunt necesare doua coduri IMEI. 

Cei care vor sa verifice daca telefoanele lor au cod IMEI, trebuie sa apeleze la *#06#. In cazul in care se afiseaza o eroare, cel mai probabil inseamna ca dispozitivul a fost furat. Bineinteles, astfel de situatii nu sunt experimentate atunci cand achizitionarea acestor produse se realizeaza din cadrul unui magazin de incredere.

In concluzie, daca se tine cont de criteriile mentionate anterior, cumparatorul are toate sansele sa se bucure de un telefon care sa corespunda asteptarilor sale la un pret accesibil.

Articole Asemanatoare

Articole Populare