More
  AcasăDiverseBuze uscate tot timpul

  Buze uscate tot timpul

  Inceputul

  Buzele uscate sunt o afectiune obisnuita care se manifesta prin uscarea excesiva a buzelor. Acest lucru poate crea o senzatie de discomfort si poate duce la iritatii. Uneori, acest simptom poate fi cauzat de factori externi, cum ar fi vremea sau medicamentele, insa majoritatea cazurilor sunt rezultatul unor afectiuni mai profunde, cum ar fi anumite boli de piele sau de sistem.

  Simptome

  In primul rand, persoanele care sufera de buze uscate pot observa senzatia de uscaciune si descuamarea pielii. De asemenea, ele pot simti mancarimi si intepaturi, si in unele cazuri pot apara si sangerari ale buzelor. Uneori chiar si vorbeste sau mancatul poate sa faca mai dificila recuperarea buzelor uscate. In orice caz, aceste simptome ar trebui sa fie prezente doar in anumite momente, nu tot timpul.

  Cauze

  Cauzele buzelor uscate pot varia, de la faptul ca persoana a expus buzele unui mediu prea uscat sau racoros, la factori mai profundi. Acestea pot include anumite afectiuni de piele, precum dermatita sau lupusul eritematos, precum si anumite medicamente precum antidepresivele sau diureticele. De asemenea, poate fi cauzata si de anumite afectiuni de sistem, cum ar fi diabetul.

  Tratamente

  In cazul in care buzele uscate sunt cauzate de factori externi, tratamentul poate include pur si simplu expunerea zonei la un mediu mai hidratant si evitarea produselor iritante, cum ar fi produsele cosmetice. De asemenea, pot fi folosite produse hidratante speciale si buzele pot fi exfoliate pentru a reduce cantitatea de piela uscata. Cremele hidratante sau produsele pe baza de vaselina pot fi, de asemenea, folosite pentru a reduce simptomele.

  Masuri preventive

  Exista anumite masuri preventive care pot fi luate pentru a reduce riscul de buze uscate si iritate, cum ar fi evitarea expunerii la factorii de mediu care pot duce la uscarea buzelor. De asemenea, produsele cosmetice pot fi evitate, iar o dieta echilibrata si suficienta hidratare ar trebui sa fie incluse in rutina zilnica. In cazul in care persoana cunoaste anumite factori care duc la buze uscate, ea trebuie sa se asigure ca aceste factori sunt evitate.

  Complicatii

  In cazuri mai rare, buzele uscate pot cauza complicatii, cum ar fi aparitia anumitor inflamatii sau infectii. Acestea pot fi cauzate de trauma mecanica sau prin contactul cu produse chimice. In aceste cazuri, ar trebui sa se acorde mai multa atentie pentru prevenirea si tratarea acestor complicatii.

  Concluzie

  Buzele uscate sunt o afectiune comuna care poate avea cauze externe sau mai profunde, cum ar fi anumite afectiuni de sistem sau de piele. Tratamentul poate include produse speciale pentru hidratarea buzelor si evitarea factorilor care cauzeaza uscarea lor. De asemenea, sunt disponibile si anumite masuri preventive care pot fi luate pentru prevenirea buzelor uscate si iritate. In cazuri rare, buzele uscate pot cauza complicatii, astfel incat prevenirea si tratarea acestora ar trebui sa fie o prioritate.

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare