More
  AcasăCasa & GradinaBuze crapate tratament acasa

  Buze crapate tratament acasa

  Introducere

  Buzele crapate sunt o problema comuna, frecventa in randul oamenilor de toate varstele. Acestea pot apare din cauza expunerii prelungite la vant, la soare, la frig sau la uscaciune, dar si din cauza aplicarii produselor cosmetice nepotrivite. Inainte de a apela la tratamente profesionale, exista cateva remedii eficiente care se pot aplica acasa si care pot trata problema sau chiar preveni aparitia ei.

  Hidratarea

  Hidratarea este esentiala pentru mentinerea buzelor sanatoase si frumoase. Acest lucru poate fi realizat prin aplicarea regulata a unor produse speciale, precum uleiuri naturale, unt de cacao, creme ce contin glicerina, unguente sau chiar o bucata de unt. Acestea ajuta la prevenirea aparitiei crapaturilor si, in plus, le ofera buzelor o textura fina si catifelata.

  Exfoliere

  Exfolierea buzelor este o alta metoda eficienta de a trata buzele crapate. Acest proces poate fi realizat cu produse speciale pentru exfoliere sau cu ingrediente casnice precum zaharul sau sarea, ambele fiind foarte eficiente. Procedura se face prin masarea delicata a buzelor cu aceste produse, pentru a indeparta celulele moarte si a le oferi textura fina si catifelata.

  Masti hidratante

  Mastile hidratante sunt probabil cea mai eficienta metoda de tratare a buzelor crapate. Se pot realiza masti acasa, din ingrediente naturale precum mierea, avocado, suc de lamaie, iaurt natural etc. Acestea se aplica pe buze pentru cateva minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta. Aceste masti ofera buzelor hidratare si protectie impotriva vantului si a frigului.

  Uleiuri naturale

  Uleiurile naturale sunt foarte benefice pentru buze si pot fi folosite pentru a trata buzele crapate. Uleiurile de masline, de susan sau de cocos sunt foarte bune pentru aceasta aplicatie si se pot aplica direct pe buze. Acestea sunt bogate in substante nutritive si hidratare si ofera buzelor protectia necesara.

  Alte tratamente

  In plus, exista si alte metode eficiente pentru tratarea buzelor crapate. Acestea includ aplicarea unor creme speciale, produse pentru hidratare sau chiar unele produse farmaceutice, care se gasesc in farmacii. Desi aceste produse sunt mai putin naturale, ele au rezultate foarte bune in ceea ce priveste tratarea buzelor crapate.

  Concluzie

  In concluzie, buzele crapate pot fi tratate acasa prin aplicarea unor remedii simple si eficiente. Acest lucru poate fi realizat prin hidratare, exfoliere, masti sau uleiuri naturale, precum si prin aplicarea unor produse speciale disponibile in farmacii. Este important ca tratamentul sa se faca regulat si sa se ia masuri pentru prevenirea aparitiei crapaturilor.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Articole Asemanatoare

  Articole Populare