More
  AcasăUncategorizedBuze vinete tratament naturist

  Buze vinete tratament naturist

  Ce sunt buzele vinete?

  Buzele vinete sunt o afectiune a pielii care cauzeaza o hiperpigmentare al buzelor. Acest fenomen se intalneste de obicei la persoanele de culoare si se prezinta sub forma unei pata rosiatica sau maronie pe buze. In unele cazuri, pigmentarea poate fi atat de intensa incat buzele arata ca si cum ar fi vopsite.

  Cauzele buzelor vinete

  Principala cauza a aparitiei buzelor vinete este expunerea prelungita la soare. Aceasta poate provoca cresterea melaninei in buze, cauzand pigmentarea anormala. Alte cauze pot include alergiile sau inflamarea buzelor. De asemenea, uneori buzele vinete pot fi cauzate de o afectiune subiacenta, cum ar fi lupusul sau boala Addison.

  Tratament naturist pentru buzele vinete

  Inainte de a apela la tratamentele medicale, puteti incerca anumite remedii naturale pentru a trata buzele vinete. Acestea pot include urmatoarele:

  Uleiul de cocos

  Uleiul de cocos poate fi folosit pentru a hidrata si a preveni deshidratarea buzelor, ceea ce poate preveni pigmentarea. Se recomanda aplicarea uleiului de cocos pe buze de doua ori pe zi.

  Miere

  Mierea este un tratament popular pentru buzele vinete. Acesta are proprietati antiinflamatorii, antioxidante si hidratante, care pot ajuta la tratarea pigmentarii. Se recomanda aplicarea unei cantitati mici de miere pe buze inainte de a merge la culcare.

  Ulei de masline

  Uleiul de masline poate fi folosit pentru a preveni uscarea buzelor si pentru a trata buzele uscate. Acesta are proprietati antioxidante si emoliente, care pot ajuta la tratarea buzelor vinete. Se recomanda aplicarea unei cantitati mici de ulei de masline pe buze de doua ori pe zi.

  Apa de argila

  Apa de argila poate fi folosita pentru a trata buzele vinete. Aceasta poate ajuta la prevenirea si tratarea hiperpigmentarii, datorita proprietatilor sale antioxidante si antiinflamatorii. Se recomanda aplicarea unei cantitati mici de apa de argila pe buze de doua ori pe zi.

  Aloe vera

  Aloe vera poate fi folosita pentru a trata buzele vinete. Aceasta poate ajuta la prevenirea si tratarea pigmentarii, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii si hidratante. Se recomanda aplicarea unei cantitati mici de gel de aloe vera pe buze de doua ori pe zi.

  Autocura

  Pentru a va ajuta buzele sa arate mai sanatoase, puteti incerca sa va curatati buzele de doua ori pe zi cu un burete sau o discheta moale, dupa care sa aplicati un hidratant. De asemenea, este important sa aplicati un strat subtire de crema cu protectie solara pe buze atunci cand va expuneti la soare.

  Concluzie

  Buzele vinete sunt o afectiune comuna a pielii care poate fi tratata cu succes cu remedii naturale. Uleiul de cocos, mierea, uleiul de masline, apa de argila si aloe vera sunt remedii naturale eficiente pentru tratarea buzelor vinete. De asemenea, este important sa faceti autocura buzelor si sa aplicati un strat subtire de crema cu protectie solara pentru a preveni pigmentarea.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Articole Asemanatoare

  Articole Populare