AcasăUncategorizedCand este recomandata liposuctia?

Cand este recomandata liposuctia?

Anumite persoane depun eforturi considerabile pentru a avea o silueta in care sa se simta confortabil. Dietele, combinate cu exercitii fizice solicitante, proceduri de masaj si suplimente nutritive pot sa nu aiba rezultatul scontat. Uneori, desi persoana reuseste sa scada in greutate, anumite depozite de grasime o impiedica sa ajunga la o forma a corpului pe care si-o doresc. Acesta ar putea luat in calcul o solutie destul de populara in randul vedetelor, care a ajuns sa fie folosita astazi si de oamenii de rand: liposuctia.

Se crede adesea ca liposuctia este o procedura rapida si usoara, dar, ca orice interventie, mai mult sau mai putin invaziva, nu ar trebui tratata cu superficialitate. Desi este relativ sigura, liposuctia prezinta anumite riscuri, in special pentru persoanele cu anumite probleme de sanatate. Medicul poate aprecia cel mai bine daca persoana poate beneficia de liposuctie si daca este cazul sa recomande aceasta procedura pentru grasimea persistenta din anumite parti ale corpului.

Cine poate face liposuctie?

Daca o persoana doreste sa slabeasca, dieta si exercitiile fizice sunt cele mai recomandate. Liposuctia este o modalitate de a reduce grasimea rezistenta din anumite zone, cum ar fi abdomenul, partea superioara a bratelor si coapse. Inainte de a face liposuctie, medicul va decide daca persoana este un candidat bun pentru interventie, pe baza unor factori precum greutatea, calitatea pielii si sanatatea generala.

Persoanele sanatoase, care nu sufera de afectiuni cronice serioase pot beneficia de aceasta procedura. Ea se realizeaza asupra persoanelor adulte, peste 18 ani si pana la 45 de ani. Dincolo de aceasta varsta, interventia poate fi insotita de complicatii. Nu sunt eligibile femeile insarcinate si nici persoanele cu probleme legate de circulatia sangelui, din cauza problemelor care se pot ivi cu sangerarea. 

In privinta greutatii corporale, sunt acceptate persoanele cu greutate stabila si nu cele care sunt in curs de slabire. Se admite o depasire cu 30 % a greutatii ideale pentru a putea avea rezultate bune in interventia de liposuctie. Obezitatea are potential de a dezvolta cheaguri de sange postoperator.

Fumatorii cronici prezinta un risc mai mare de a face un tip grav de infectie numita necroza pielii dupa liposuctie. Daca nu este tratata imediat, necroza pielii poate fi letala. De aceea, chirurgii recomanda fumatorilor sa renunte la tutun cu cel putin trei saptamani inainte de liposuctie.

In plus, medicii spun ca liposuctia trebuie efectuata doar asupra zonelor in care pielea are elasticitate. Persoanele care fac liposucție in zonele in care pielea nu este foarte elastica si deja slabita pot descoperi ca pielea lor pare si mai lipsita de fermitate dupa indepartarea tesutului adipos. O consultatie la medicul specialist poate elimina dubiile oricarei persoane cu privire la eligibilitatea pentru operatia de liposuctie. 

Articole Asemanatoare

Articole Populare