More
  AcasăSanatateIata cum implantul dentar fast and fixed iti poate imbunatati viata!

  Iata cum implantul dentar fast and fixed iti poate imbunatati viata!

  Implantul dentar este cea mai eficienta modalitate prin care dintii pierduti pot fi inlocuiti, contribuind semnificativ la redarea unui aspect unitar, complet al structurii dentare. Dintii pierduti pot duce la aparitia multor probleme dentare si, din pacate, ii pot afecta si pe cei din jurul lor, situatie in care folosirea unui implant dentar fast and fixed devine de-a dreptul necesara.

  Acesta este o piesa realizata din titan pur, sub forma de surub, si reuseste sa creeze o radacina artificiala chiar in osul maxilarului, in dreptul dintelui lipsa. Astfel, in timp, implantul ajunge sa se comporte ca un dinte natural, avand nevoie sa fie protejat ca atare.

  5 beneficii ale implantului dentar fast and fixed

  Aplicare rapida

  Primul dintre avantajele oferite de un astfel de implant dentar consta in faptul ca poate fi aplicat in doar 24 de ore, ceea ce inseamna ca pacientul nu trebuie sa revina periodic la cabinetul medical pentru continuarea lucrarii. 

  Vindecare rapida

  Pe langa faptul ca pacientul nu trebuie sa isi rezerve mult din timpul sau pentru realizarea lucrarii, acesta se poate bucura si de o perioada scurta de vindecare. Cu alte cuvinte, isi poate relua viata obisnuita de zi cu zi chiar dupa ce a parasit cabinetul medicului dentist. Cu toate acestea, este posibil sa experimenteze pentru cateva zile o sensibilitate in zona implantului care va disparea rapid. 

  Materiale biochimice

  La baza implantului stau materialele biochimice, care se integreaza fara nicio problema in corp si care nu cauzeaza inflamatii, infectii. Astfel, singura situatie neplacuta pe care pacientul o va experimenta este strans legata de sensibilitatea temporara pe care o va simti in zona lucrarii.

  Dictie impecabila

  Dictia impecabila este un lucru catre care multe persoane aspira, dar de care nu se pot bucura in intregime din cauza lipsei dintilor. Astfel, implantul dentar nu numai ca ajuta la completarea si uniformizarea cavitatii bucale, dar este eficient si in articularea corespunzatoare a cuvintelor. 

  Risc scazut de experimentare a cariilor

  Pentru ca zona lucrarii a fost bine tratata, riscul ca alte carii sa se mai formeze la nivelul implantului scade semnificativ. Cu toate acestea, se recomanda ca rutina orala sa nu fie neglijata sub nicio forma, pentru ca implantul, la fel ca dintele natural, are nevoie sa fie protejat de bacterii.

  Prin urmare, implantul dentar fast and fixed este o solutie catre care tot mai multe persoane isi indreapta atentia, datorita beneficiilor oferite. Inainte ca oricine sa faca un astfel de pas important, conteaza foarte mult consultatia de specialitate realizata la cabinetul stomatologic.

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare