More
  AcasăDiverseCe decorațiuni florale sunt potrivite pentru botez?

  Ce decorațiuni florale sunt potrivite pentru botez?

  Te pregătești intens pentru unul dintre cele mai speciale momente din viața ta și a micuțului tău? Presiunea de a crea cadrul perfect pentru un asemenea eveniment poate fi de cele mai multe ori copleșitoare. Îți dorești să iasă totul perfect, de la alegerea locației și scrierea invitațiilor până la integrarea decorațiunilor florale în amenajare.

  Una dintre cele mai mari provocări este fără îndoială alegerea unor aranjamente florale potrivite. Orice greșeală poate dezechilibra semnificativ efectul vizual creat. Însă, nu trebuie să îți faci griji. Există câteva aspecte de care ar trebui să ții cont pentru a face alegerea corectă.

  Ce decorațiuni florale alegi pentru botez?

  Atât pentru aranjamentele florale de la ceremonia din biserică, cât și pentru cele destinate petrecerii de botez alege flori pastelate, în nuanțe calde, care surprind prin finețe și eleganță. 

  Pentru ceremonia din biserică este nevoie de un decor floral pentru cristelniță și pentru lumânările de botez. În majoritatea cazurilor, se mizează pe o cromatică albă în combinație cu roz (în cazul fetițelor) sau albastru (în cazul băiețeilor). Dar nu este o regulă. În funcție de preferințele părinților sau a nașilor pot fi alese combinații de flori în texturi și nuanțe diferite. Printre alegerile de top se regăsesc trandafirii, hortensiile, eustoma, viburnum, ranunculus, bujori, frezii etc.

  Pentru petrecerea de botez, poți alege aranjamente florale îndrăznețe, dar păstrând linia eleganței. În funcție și de tematică aleasă pentru petrecere, îți alegi și decorul floral. 

  Poziționate atât pe mese, cât și pe suporturi metalice înalte sau suspendate creativ, decorațiunile florale reprezintă acel element dinamic, ce oferă personalitate și un farmec aparte petrecerii. Bineînțeles, florile albe nu lipsesc din decor, ele fiind o expresie a inocenței și purității.

  Sfaturi esențiale în alegerea decorului floral pentru botez

  Dacă încă nu te-ai hotărât în privința culorilor și a florilor potrivite pentru un asemenea eveniment,  iată în rândurile următoare câteva sfaturi:

  • Mizează pe simplitate și eleganță în ceea ce privește decorarea cristelniței – Albul devine cea mai inspirată alegere pentru că este un simbol angelic, ce face trimitere la credință și puritate. Poți opta pentru un aranjament din hortensii, bujori, crini sau trandafiri. Oferă o pată de culoare cu ajutorul unor panglici delicate în nuanțe vibrante, care să creeze contraste interesante.
  • Analizează cu atenție spațiul în care se va desfășura petrecerea de botez – E foarte important să efectuezi o vizită la locație înainte de eveniment. Dacă localul este suficient de spațios poți integra aranjamente florale bogate și alte decorațiuni, în funcție de tematica aleasă.
  • Personalizează alegerea – Nimic nu se compară cu strălucirea aparte a creațiilor personalizate. Pentru a fi sigur de rezultat, apelează la sprijinul unui atelier floral. Beneficiind de suportul lor, vei putea obține decorul floral la care visezi.

  Alege aranjamente florale inedite pentru botezul micuțului tău! În sprijinul tău, se află atelierul IMOD Flowers, ce îți pune la dispoziție servicii și numeroase soluții personalizate, în acord cu nevoile și așteptările tale.

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare