More
  AcasăCasa & GradinaCum poți beneficia de mai multă lumină în locuință?

  Cum poți beneficia de mai multă lumină în locuință?

  Maximizarea luminii naturale a devenit una dintre cerințele de bază ale proprietarilor de reședințe moderne. Lumina oferă o frumusețe aparte oricărei locuințe, ea având o influență majoră asupra dinamicii camerelor, devenind chiar un punct de referință al arhitecturii.

  În esență, lumina naturală este un element care ajută la mărirea vizuală a spațiului, având un rol hotărâtor în crearea unei ambianțe ce îndeamnă la confort și bunăstare.

  Fără îndoială, lumina naturală în locuință este asigurată de ferestre. Însă, un rol hotărâtor în acest sens au și spațiile deschise asigurate cu sistemele moderne de uși glisante. În foarte multe locuințe contemporane întâlnim uși și ferestre concepute special pentru a valorifica la maxim potențialul oferit de lumina naturală.

  Asigură maximizarea pătrunderii luminii naturale cu sistemele ALUMIL

  Cu sistemele de uși și ferestre aluminiu concepute de ALUMIL te poți bucura de numeroase avantaje. Astăzi, îți poți reconfigura smart casa, obținând în final o altă perspectivă de design, potențată de lumina naturală.

  Cu ferestrele și ușile potrivite te poți bucura nu doar de lumină în locuință, ci și de priveliști deosebite, direct din confortul casei.

  ALUMIL are în portofoliul său numeroase sisteme arhitecturale inovatoare, ideale pentru deschideri ample, satisfăcând astfel toate cerințele locuințelor moderne privind valorificarea luminii naturale. 

  Printre principalele soluții de ferestre care îți pot aduce mai multă lumină în locuință menționăm:

  • Ferestre fixe – ele sunt create special pentru a aduce un plus de lumină în interior. În încăperile unde este vitală lumina naturală, astfel de ferestre se dovedesc a fi cele mai bune soluții. În plus, adăugarea unei ferestre fixe va reprezenta un artificiu estetic inspirat. Ca dezavantaj, ele nu permit ventilarea încăperilor, de aceea este indicat să existe și o soluție de aerisire a lor.
  • Ferestre casetate – reprezintă o variantă clasică ce poate fi adaptată în orice tip de locuință. Spațiul pe care îl ocupă nu este atât de mare, comparativ cu ferestrele glisante sau cele fixe, situate pe un întreg perete. Totuși, cantitatea de lumină ce pătrunde în interiorul încăperii este ideală. Așadar, dacă te consideri un adept al variantelor clasice, o astfel de alternativă îți va aduce numai avantaje!
  • Ferestre glisante – ferestrele glisante reușesc să redefinească dinamica unei încăperi. Astfel de ferestre sunt ideale pentru a acoperi suprafețe ample, aducând avantaje de top din perspectiva valorificării luminii naturale. În esență, te poți bucura de o cantitate însemnată de lumină naturală, dar și de priveliști încântătoare. 

  Concluzii

  Fiecare locuință este unică, iar lumina naturală potențează la maxim această autenticitate firească a sa. 

  Dincolo de avantajele sale estetice, lumina joacă un rol activ în promovarea unei stări de bine, îmbunătățind considerabil calitatea vieții noastre. 

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare