AcasăUncategorizedEste tabla interactiva instrumentul care aduce scoala in secolul tehnologiei? De ce?

Este tabla interactiva instrumentul care aduce scoala in secolul tehnologiei? De ce?

Secolul vitezei si al tehnologiei au schimbat mult comportamentul oamenilor, iar sistemul de invatamant care a functionat in urma cu 20 de ani este acum depasit, elevii avand nevoie sa fie stimulati intr-un mod creativ pentru a putea fi atenti si participa in mod activ la orele de curs. 

O patre dintre unitatile scolare din Romania au inteles acest lucru, motiv pentru care au decis dotarea salilor de clasa cu table interactive, care sa incurajeaza colaborarea, prezentand informatiile intr-un mod actual, adaptate la obiceiurile digitale ale oamenilor din ziua de astazi. 

Ce este tabla interactiva si care sunt functiile acesteia? 

Pe scurt, tabla alba interactiva se refera la o gama de solutii de afisare interactive care imita tablele traditionale. Pe langa faptul ca se poate scrie direct pe tabla interactiva, fie cu un marker, fie cu degetele, asa cum se procedeaza pe tabletele digitale, este posibil, de asemenea, sa se interactioneze cu o astfel de tabla datorita functiilor din ce in ce mai avansate cu care aceasta poate fi dotata, transformand-o intr-o inovatie foarte utila. O gama variata de table interactive poate fi gasita la Absolut Office

Acest tip de table reprezinta o dezvoltare a sistemului folosit in salile de clasa pentru a prezenta informatiile digitale, sistem format dintr-un computer si un proiector, numai ca acesta nu permitea colaborarea directa si un control eficient al transmiterii informatiilor. 

Prin adaugarea unui modul interactiv la proiector sau prin integrarea acestuia in tabla a fost creata tabla interactiva, care permite realizarea unor prezentari mai dinamice, notarea unor detalii direct pe continut, inclusiv continut multimedia, precum si implicarea participantilor la curs prin elemente vizuale si caracteristici captivante, salvarea documentelor create si chiar comunicarea cu alte persoane care nu se afla in sala. 

Datorita acestor functii, tabla interactiva are numeroase utilitati, fiind potrivita atat in sistemul de invatamant, cat si in lumea afacerilor, toate acestea facand-o foarte populara. Pe langa faptul ca este un instrument vizual puternic, tabla interactiva este, in acelasi timp, o revolutie in ceea ce priveste modul de comunicare, prezentare si explicare a lucrurilor, informatiilor. 

Articole Asemanatoare

Articole Populare