More
  AcasăCasa & GradinaHidroizolatii - patru motive pentru care acestea sunt indispensabile

  Hidroizolatii – patru motive pentru care acestea sunt indispensabile

  Starea de sanatate a ocupantilor casei, durabilitatea unei case… motivele pentru care hidroizolatiile sunt indispensabile sunt numeroase.

  Beneficiile unei hidroizolatii sunt numeroase:

  Economii de energie

  Cea mai evidenta este, bineinteles, economia de energie; impiedicand aerul rece sa intre in casa iarna, se evita incalzirea acestui aer si cresterea factuii la electricitate. De asemenea, este demn de remarcat faptul ca, atunci cand casa este climatizata vara, o casa etansa la aer, dar si etansa la apa, reduce semnificativ sarcina de climatizare. 

  Acest lucru se datoreaza faptului ca vaporii de apa (umiditatea!) care intra in casa trebuie raciti la aceeasi temperatura ca si aerul; intrucat un volum de apa contine mult mai multa caldura decat un volum echivalent de aer, este nevoie de mai multa energie pentru a-l raci! Se pot afla mai multe detalii pe Blogul Hidroizolatii Conduraru

  Reglarea umiditatii din casa

  Hidroizolatia impiedica aerul din casa sa fie prea uscat. In timpul iernii, aerul din interior este de obicei mai umed decat cel din exterior (deoarece cu cat aerul este mai cald, cu atat mai multi vapori de apa poate contine). Pentru a evita buzele crapate, durerile de gat si alte neplaceri cauzate de aerul prea uscat din casa, este mai bine sa se pastreze umiditatea in interior, datorita unei case bine etansate!

  Durabilitatea structurii casei

  Termoizolatia sau hidroizolatia ajuta la pastrarea structurii casei! Problemele de impermeabilizare pot avea consecinte grave pentru structura de lemn a casei. In cazul in care umiditatea se condenseaza (adica vaporii de apa formeaza picaturi de apa pe o suprafata) pe structura de lemn sau pe izolatie, aceasta poate provoca mucegai sau slabirea structurii.

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare