More
  AcasăAutoCum se alege corect o anvelopa de iarna?

  Cum se alege corect o anvelopa de iarna?

  La temperaturi sub 7 C, compusii de cauciuc din anvelopele all-season se intaresc, compromitand tractiunea chiar daca strada este uscata. De aceea, sunt intotdeauna recomandate anvelopele de iarna dedicate, iar cei mai multi soferi recomanda anvelope de iarna Debica, datorita calitatilor lor. Sunt mai multe detalii si aspecte de luat in calcul la achizitionarea anvelopelor.

  Aspecte de luat in calcul la achizitionarea anvelopelor

  • Unele tipuri sunt ranforsate – adica au incorporate mici stifturi de metal pentru a sapa in zapada compacta si gheata. Sunt reocmandate doar pentru utilizare in conditii extreme, dezavantajul este ca sunt zgomotoase si pot deteriora pavajul. 
  • Dimensiune — anvelopele mai subtiri fac o treaba mai buna de a taia zapada  decat cele mari si largi. 
  • Anvelopele trebuie sa aiba pe ele fulgul de nea si un munte cu trei varfuri marcat pe peretele lateral. Acest lucru indica faptul ca anvelopa indeplineste sau depaseste criteriile de testare necesare pentru a functiona in medii aspre de iarna. 

  Alte variante de anvelope 

  • Bridgestone Blizzak WS90 – Lansat chiar la inceputul anului, WS90 este o anvelopa de iarna pentru sedan si minivan. Dispunand de un compus complet nou al benzii de rulare, folosind tehnologia EdgePerformance a companiei, exista multe lame interconectate (fante subtiri) concepute pentru a se prinde de suprafetele de rulare.
  • Michelin X-Ice Xi3  – O alta anvelopa pentru masini si furgonete, X-Ice Xi3 este un jucator dovedit in acest segment, acum la a treia generatie. Cateva puncte importante includ micropompe in banda de rulare care absorb apa si maximizeaza contactul adecvat cu drumul si MaxTouch Construction care imbunatateste, printre altele, durata de viata, care este evaluata la 60.000 de kilometri.
  • Yokohama iceGUARD G075 – Nou-nout pentru sezonul de toamna si iarna, cea mai recenta adaugare a lui Yokohama este iceGUARD G075 de dimensiuni mari, realizata avand in vedere crossovere si SUV-uri. Potrivindu-se pe roti intre 16 si 20 de inci, modelul benzii de rulare are caneluri speciale in forma de zig-zag, oferind o aderenta mare. In plus, cauciucul care genereaza caldura scazuta reduce rezistenta la rulare, ceea ce duce la o eficienta mai buna a consumului.
  Articole Asemanatoare

  Articole Populare