Restaurantele care se respecta lucreaza exclusiv cu produse de buna calitate, inclusiv in ceea ce priveste utilajele din interior. De aceea, atunci cand in meniu exista si pizza, sunt necesare cuptoare pizza profesionale care vin cu o serie de avantaje in fata celorlalte cuptoare pentru uz casnic. Cele mai importante astfel de avantaje sunt:
Cuptoarele de pizza profesionale au mai multe optiuni
Este important ca pizza sa fie facuta conform retetarului si de cele mai multe ori sunt specificate inclusiv optiuni in ceea ce priveste temperatura la care trebuie sa fie produsa si alte astfel de detalii care pot face diferenta intre o pizza facuta corect si una care isi pierde din proprietati. Cele mai multe cuptoare de pizza profesionale au astfel de optiuni pentru a putea fi reglate asa cum trebuie in functie de cerintele bucatarului.
Cuptoarele profesionale sunt mai rezistente
Un alt avantaj este faptul ca un cuptor profesional este mult mai rezistent decat unul clasic. Fiind special adaptat pentru a fi utilizat intr-un restaurant unde va merge cel mai probabil toata ziua, cuptorul de pizza trebuie sa reziste inclusiv la utilizari ceva mai agresive. Intr-o bucatarie de restaurant de cele mai multe ori nu este timp pentru ca angajatii sa se poarte cu blandete cu instalatiile si de aceea, materialele din care sunt facute aceste cuptoare respecta cele mai inalte standarde de calitate.
Cuptoarele profesionale vin in mai multe dimensiuni
In functie de marimea spatiului disponibil in care va fi montat cuptorul, exista mai multe optiuni de luat in calcul. In primul rand, atunci cand restaurantul alege cuptorul potrivit, va tine cont de faptul ca anagajatii trebuie sa poata ajunge de la cuptor la bancul de lucru repede si fara sa incurce alte persoane.
Asta inseamna ca si dimensiunile cuptorului trebuie sa fie adaptate cerintelor spatiului si de aceea sunt alese cuptoarele profesionale – pentru ca acestea sunt disponibile in numeroase variante dimensionale, astfel incat sa raspunda cerintelor celor mai multe firme si restaurante din domeniul alimentatiei publice si pentru a se integra cu succes in orice spatiu.