More
  AcasăDiverseCum sa te pregatesti pentru un casting

  Cum sa te pregatesti pentru un casting

  Un casting este primul pas intr-un lung proces de a fi parte dintr-un proiect creativ de actorie. Este primul obstacol si trebuie tratat cu atentie si imaginatie creativa. Multi actori se confrunta cu acest obstacol fara a recunoaste abilitatile specifice de care au nevoie pentru a le oferi o sansa mai mare de a-si castiga rolul. Prin urmare, inainte de a merge la o agentie casting, este ideal sa se tina cont de sfaturile de mai jos.

  Materialul pregatit pentru casting trebuie citit cu atentie

  Cand au loc auditii pentru un proiect, este imperativ sa fie citit in intregime scenariul. Recrutorii pot pune intrebari despre cum vede actorul scenariul, naratiune si calatoria personajului, asa ca este ideal sa se citeasca foarte bine textul si sa fie inteles corect. Este important ca raspunsul la intrebari sa fie unul pozitiv si nu critic la adresa scenariului.

  Cercetarile sunt importante

  Ce s-a intamplat cu personajul alocat pana in acest moment? Care este relatia sa cu alte personaje din scena? Ce se urmareste de la celelalte personaje? Cum s-a schimbat personajul pana la sfarsitul scenei? Daca actorul poate raspunde la aceste intrebari, va ajuta la informarea deciziilor pe care le va lua despre cum sa joace scena si va performa mult mai dinamic.

  Replicile trebuie invatate

  Suna evident, dar de prea multe ori actorii cred ca cunosc replicile si se incurca exact in cel mai presant moment. De aceea este recomandat ca replicile sa fie invatate corect, la fel si parcursul personajului, conform scenariului pentru ca nu este suficient ca actorul sa stie ce trebuie sa spuna. El trebuie sa stie si ce actiuni ar trebui sa faca in timp ce isi spune replicile sau interactioneaza cu celelalte personaje.

  Avand in vedere toate aceste informatii este extrem de important ca un actor aspirant pentru un anumit rol sa ia in serios auditiile. Regizorii si directorii de casting cauta persoane serioase pe care sa se poata baza, iar daca la primele auditii actorul nu se prezinta in cea mai buna forma a sa vor renunta la el.

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare