More
  AcasăDiverseDe ce trebuie ca fiecare companie sa foloseasca aplicatia SSM?

  De ce trebuie ca fiecare companie sa foloseasca aplicatia SSM?

  In prezent, scopul cat mai multor companii in care angajatii presteaza munca fizica este de a reduce accidentele de munca. Din pacate, in continuare, accidentele la locul de munca sunt suficient de des intalnite, ceea ce inseamna ca subiectul protectiei muncii nu a fost abordat cu atentie si seriozitate, astfel incat angajatii sa se protejeze in mod corespunzator. 

  Din fericire, aplicatia SSM este de un real folos pentru cei care isi doresc sa schimbe acest aspect si care vor sa asigure un loc adecvat de munca pentru toti muncitorii. Accidentul de munca poate fi uneori foarte grav, soldandu-se cu vatamari severe sau, in cazuri exceptionale, cu decesul angajatului. Pentru reducerea si inlaturarea unor astfel de probleme, conteaza foarte mult sa se acorde importanta subiectului protectiei muncii.

  Care este metoda de prevenire a accidentului de munca?

  Prevenirea accidentului la locul de munca poate sa fie realizata prin aplicarea diverselor metode medicale, educationale, administrative si tehnice, care sa favorizeze eliminarea conditiilor nesigure sau chiar periculoase de la locul de munca. Bineinteles, sunt diferite in functie de tipul de activitate desfasurat.

  Cauze comune care duc la aparitia accidentelor la locurile de munca

  Exista o multime de cauze care favorizeaza aparitia unor astfel de situatii neplacute, dar dificil de evitat, printre care se numara si:

  • instruirea lucratorului este realizata cu superficialitate si neglijenta;
  • angajatul nu detine toate cunostintele tehnice care l-ar ajuta sa se protejeze;
  • legislatia muncii nu este respectata intocmai;
  • drepturile lucratorilor sunt neglijate considerabil;
  • echipamentul de protectie nu este utilizat in mod corespunzator;
  • utilajele sau echipamentele defecte nu sunt inlocuite in timp util, ci sunt folosite in continuare;
  • angajatii nu acorda suficient interes in cadrul sedintelor de inspectie tehnica, neglijand o echipare adecvata pentru tipul de activitate pe care il desfasoara. 

  Toate aceste cauze pot fi eliminate cu succes cu ajutorul unui program de instruire adecvat, care sa fie luat in considerare cu seriozitate si care sa fie respectat cu strictete.

  Reducerea numarului accidentelor de la munca printr-o instruire adecvata contribuie semnificativ la imbunatatirea performantei activitatii desfasurate si la cresterea eficientei, printr-o productivitate mai ridicata a angajatilor. 

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare