AcasăUncategorized10 retete de crema pentru riduri

10 retete de crema pentru riduri

10 retete de crema pentru riduri

Pe masura ce inaintam in varsta, pielea noastra incepe sa isi piarda elasticitatea si fermitatea, ducand la aparitia ridurilor. In timp ce acesta este un proces natural, exista modalitati prin care putem incetini aparitia acestor semne ale imbatranirii. Una dintre cele mai eficiente metode este utilizarea cremelor pentru riduri. In acest articol, va voi prezenta 10 retete de creme pentru riduri, pe care le puteti prepara acasa, folosind ingrediente naturale.

1. Crema cu ulei de cocos si vitamina E

Uleiul de cocos este cunoscut pentru proprietatile sale hidratante, in timp ce vitamina E ajuta la repararea si protectia pielii. Aceasta combinatie face din crema un excelent hidratant anti-rid.

Ingrediente:
– 2 linguri de ulei de cocos
– 1 capsula de vitamina E

Mod de preparare:
Topiti uleiul de cocos la bain-marie. Odata topit, adaugati continutul capsulei de vitamina E. Amestecati bine si lasati amestecul sa se raceasca. Depozitati crema intr-un recipient inchis ermetic si aplicati-o zilnic pe fata si pe gat.

2. Crema cu unt de shea si ulei de argan

Untul de shea este bogat in acizi grasi, care ajuta la nutritia si hidratarea pielii, in timp ce uleiul de argan are efecte anti-aging recunoscute.

Ingrediente:
– 3 linguri de unt de shea
– 2 linguri de ulei de argan

Mod de preparare:
Incalziti usor untul de shea, pana devine moale. Adaugati uleiul de argan si amestecati pana la omogenizare. Lasati sa se raceasca inainte de a transfera crema in un recipient. Folositi crema in fiecare seara, dupa demachiere.

3. Gel de aloe vera si ulei de jojoba

Aloe vera este recunoscuta pentru proprietatile sale de vindecare si calmare a pielii, iar uleiul de jojoba ajuta la echilibrarea productiei de sebum.

Ingrediente:
– 1/4 cana de gel de aloe vera
– 2 linguri de ulei de jojoba

Mod de preparare:
Amestecati gelul de aloe vera cu uleiul de jojoba pana obtineti o pasta omogena. Aplicati acest amestec pe fata curata in fiecare seara, lasandu-l sa actioneze peste noapte.

4. Crema cu miere si scortisoara

Mierea are proprietati hidratante si antibacteriene, in timp ce scortisoara stimuleaza circulatia sanguina, ajutand la regenerarea celulara.

Ingrediente:
– 2 linguri de miere
– 1/2 lingurita de scortisoara pudra

Mod de preparare:
Amestecati mierea cu scortisoara pana cand obtineti o pasta. Aplicati pe fata, evitand zona ochilor. Lasati sa actioneze 20 de minute, apoi clatiti cu apa calduta. Aceasta masca poate fi folosita de doua ori pe saptamana.

5. Crema cu avocado si ulei de migdale

Avocado este bogat in grasimi sanatoase si vitamina E, in timp ce uleiul de migdale este excelent pentru hidratarea in profunzime a pielii.

Ingrediente:
– 1/2 avocado copt
– 1 lingura de ulei de migdale dulci

Mod de preparare:
Pisati pulpa de avocado pana devine o pasta omogena. Adaugati uleiul de migdale si amestecati bine. Aplicati crema pe fata si pe gat, lasand-o sa actioneze timp de 30 de minute inainte de a clati cu apa calduta. Aceasta masca poate fi folosita o data pe saptamana pentru a ajuta la reducerea ridurilor.

In concluzie, aceste retete de creme pentru riduri sunt simple de preparat si folosesc ingrediente naturale, care sunt blande cu pielea. Prin utilizarea regulata a acestor creme, vei observa o imbunatatire a aspectului si texturii pielii, reducand vizibilitatea ridurilor si liniilor fine. Este important sa avem grija de pielea noastra si sa utilizam produse care nu doar ca trateaza simptomele imbatranirii, ci si hranesc si protejeaza pielea pe termen lung.

Articole Asemanatoare

Articole Populare