AcasăUncategorizedAmortirea fetei si a buzelor

Amortirea fetei si a buzelor

Ce este amortirea fetei si a buzelor?

Amortirea fetei si a buzelor este o simptomatologie cauzata de lezarea nervului facial sau a celor care leaga creierul si muschii fetei. Amortirea este dureroasa sau, in unele cazuri, lipsita de durere, insa nu este periculoasa. De obicei, se intalneste simultan cu furnicaturi si lipsa sensibilitatii pe o parte a fetei. Acest simptom poate fi temporar sau persistent si poate afecta un singur obraz sau ambele.

Cauze

Cele mai frecvente cauze ale amortirii fetei si a buzelor sunt traumele la nivelul fetei, cum ar fi o lovitura sau o cadere in care obrazul sau gura sunt afectate sau o interventie chirurgicala la nivelul fetei. De asemenea, unele boli neurologice, cum ar fi scleroza multipla, pot fi de asemenea cauza amortirii fetei si a buzelor. In unele cazuri, amortirea fetei poate fi cauzata de efectele secundare ale medicamentelor sau de unele proceduri medicale.

Simptome

Amortirea fetei si a buzelor se poate simti in ambele obrazuri sau doar intr-unul si poate fi insotita sau nu de durere. In unele cazuri, amortirea poate fi permanenta sau poate fi prezenta doar in anumite momente. De asemenea, pot fi prezente si alte simptome precum slabiciune musculara a fetei, reducerea sensibilitatii in partea afectata sau furnicaturi la nivelul fetei si al buzelor.

Diagnostic si tratament

Diagnosticarea amortirii fetei si a buzelor se realizeaza prin examinarea fizica si prin efectuarea unor analize de sange sau de urina. De asemenea, poate fi necesara si realizarea unor teste imagistice sau electrofiziologice. Tratamentul variaza in functie de cauza amortirii, dar in general consta in administrarea de medicamente pentru a reduce durerea, administrarea de suplimente sau terapii fizice.

Preventie

In cazul in care amortirea fetei si a buzelor este cauzata de traume, este important sa se protejeze fata si gura in cazul aparitiei unor situatii periculoase. De asemenea, se recomanda vizite regulate la medic pentru a se preveni aparitia unor afectiuni neurologice. Daca amortirea fetei si a buzelor este cauzata de medicatie sau interventii chirurgicale, este important sa se discute cu medicul despre riscurile acestora si despre simptomele carora trebuie sa se faca fata.

Concluzie

Amortirea fetei si a buzelor este un simptom care poate fi cauzat de afectiuni neurologice sau traume la nivelul fetei, precum si de medicatie sau interventii chirurgicale. Diagnosticarea se face prin examinarea fizica si prin efectuarea unor teste imagistice si electrofiziologice. Tratamentul variaza in functie de cauza amortirii si poate consta in administrarea de medicamente, suplimente alimentare sau terapii fizice. Pentru a preveni aparitia simptomelor, este recomandat sa se protejeze fata si gura in cazul unor situatii periculoase, precum si sa se faca vizite regulate la medic.

Articolul precedent
Articolul următor
Articole Asemanatoare

Articole Populare