De-a lungul ultimilor ani, domeniul constructiilor a devenit din ce in ce mai apreciat datorita faptului ca afacerile imobiliare au inflorit mai mult ca oricand, ele fiind considerate drept o adevarata mina de aur pentru investitori. In situatia de fata, serviciile prestate de catre un birou proiectare au devenit cat se poate de necesare, fapt care a determinat crearea articolului de fata in cadrul caruia se doreste sa se prezinte, pe scurt, cu ce anume se ocupa un arhitect si de ce anume prezenta sa este necesara la construirea unui nou imobil.
Care sunt atributiile arhitectului?
Dupa cum a fost evidentiat anterior, arhitectii profesionisti se afla la mare cautare in zilele actuale, ca urmare a atributiilor pe care acestia le poseda, fiecare dintre acestea fiind prezentate in randurile urmatoare:
Ofera proiectul de arhitectura
Prima atributie si, de altfel, cea mai importanta a arhitectului este de a oferi proiectul de arhitectura inainte de inceperea constructiei, fara acesta nemaiputandu-se construi nimic pe santier. In functie de acest plan de “bataie” se vor desfasura toate activitatile de pe santier, precum trasarea casei, saparea fundatiilor, zidirea etc.
Stabileste ce materiale sunt necesare
Cea de-a doua atributie a arhitectului care merita adusa in discutie este cea de stabilire a materialelor care vor fi utilizate pentru constructie. In situatia de fata el va determina, in functie de calculele pe care si le face, cele mai bune modalitati de abordare, astfel incat cladirea sa fie realizata cat mai calitativ. De asemenea, acest fapt se poate dovedi extrem de avantajos pentru investitor, deoarece poate ajunge sa economiseasca sume de bani considerabile pe materiale.
Se ingrijeste de respectarea cadrului legal
Respectarea cadrului legal nu este optionala pentru nicio cladire proaspat construita, aceasta atributie urmand sa revina tot arhitectului, el avand datoria sa atentioneze daca apar potentiale nereguli.
In concluzie, acestea sunt 3 dintre atributiile importante pe care un arhitect trebuie sa le respecte in viata de zi cu zi la locul de munca. Fara acesta, construirea de noi cladiri ar fi aproape imposibila.